Историјат

О клубу

ФК „Ибар“ из Матарушке Бање, је фудбалски клуб са дугогодишњом традицијом. Основан је 26. септембра 1956. године. Након што је 1965. године клуб прекинуо са радом, обновљен  је 1972. године и до данас се успешно такмичи. 

Ибар  се такмичио у готово свим такмичењима, почевши од општинске лиге Краљево, регионалне лиге, Зоне… Клуб је био дугогодишњи зонаш, а последњи пут се такмичио у Шумадијској окружној лиги у сезони 2004/05 када је заузео 16 место  и од 18 клубова и испао у окружну лигу.  Данас се клуб успешно такмичи у Рашкој окружној лиги и углавном заузима високе позиције. 

Данашњи спортски центар и терен који се налази на прелепом месту уз саму обалу Ибра, саграђен је 1977. године. Да би клуб био оно што је данас заслужни су између осталих и председници који су управљали клубом.  То су: Радомир Грачанац,  Перо Рушпић,  Миле МУП,   Ратко Чорбић,  Станиша Булатовић, Љубиша Дуловић, Боро Ђуровић, Саша Марковић,  Марко Петровић, Миливоје Бубаја, Милан Ивановић, Драган Mиловановић, Зоран Љ. Дуловић. 

Клуб поносно представљају играчи из Матарушке Бање,  а поред сениорског састава клуб ради и са млађим категоријама.

Стадион:
 Назив: Спортски центар „Ибар“ Матарушка Бања
Капацитет: 1000 места  ( у току је изградња трибина )
Димензије терена: 102,5м x 66м

 

 

Прва страна записника са оснивачке скупштине клуба 1972. године.
Друга страна записника са оснивачке скупштине клуба 1972. године.